Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма светлини.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма светлини.

Вчера забелязах че, Късите и дълги светлини на колата вече не работят. Всичко друго работи дори и халогените.
    Днес проверих предпазителите, но както подозирах причината за повредата не е в тях, вероятно някакъв куплунг или нещо друго... Ако някой се е натъквал на подобен проблем, или има яснота къде може да е проблема моля да ми отговори. А и от този месец карането през деня с включени светлини е задължително.

Алфа 156/2.0

Колега преди време имах подобен проблем.Първо изчезнаха късите,дългите също ги няма има само светкавица.Проблема се оказа в превключватела на на волана.
    Успех с ремонта.
    Alfa Romeo 156 2,0 TS
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS

Comment

Първоначално публикувано от hristo 156 Покажи съобщение
      Колега преди време имах подобен проблем.Първо изчезнаха късите,дългите също ги няма има само светкавица.Проблема се оказа в превключватела на на волана.
      Успех с ремонта.
      Тъкмо щях да напиша същото. Свали корите зад волана и провери буксите дали са си на мястото. При мен на едната букса беше счупено фиксиращото зъбче.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря на колегите за помоща оказа се превключвателя на на волана-това малкото което се върти-за къси и габарити. Оправи се като го влючвах и изключвах малко. Ще го напръскам и с контактен спрей и съвсем ще заспи.

Comment

Първоначално публикувано от franki1 Покажи съобщение
          Благодаря на колегите за помоща оказа се превключвателя на на волана-това малкото което се върти-за къси и габарити. Оправи се като го влючвах и изключвах малко. Ще го напръскам и с контактен спрей и съвсем ще заспи.
          Провери контактната пластинка на включвателя на фаровете дали не се е окислила. Окислява се когато има искра ( протича силен ток по веригата ) но не би трябвало да има , защото той минава през релета. Все пак я провери да нямаш ядове занапред
          Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 23:16.
          Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
          Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

При мен е сштија проблем, един пријател ми сврза со кабелче ксите директно да светат. Мисла че проблемо е в лостчето. Ас сам го купил това лостче и сега тази седмица ако го сменам ке пишам дали проблема е решен.
            Attached Files
            Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

Извињавајте колеги заштото не писах веднага, заборавих какво сам обештал.
              Смених лостчетоси и сега си работат перфектно. Меси за колешката Mim за работештето лостче което ми продаде за многу добра оферта.
              Ас ти порчвам и ти колега да си купиш друго лостче заштото мислам дека за оправане на старото ќе да е много друдно.
              Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

Working...
              X